راهنمای انجام آزمایش خون-بخش دوم

راهنمای انجام آزمایش خون-بخش دوم
02مرداد

همان گونه که در بخش قبلی گفته شد،به طور کلی باید گفت شایعترین علت تکرار تست ها و یا جواب نادرست آزمایشات رعایت نکردن شرایط قبل از نمونه گیری است.لذا لازم است روز قبل از نمونه گیری به آزمایشگاه مراجعه و یا تماس حاصل فرمایید تا راهنمایی های لازم به شما صورت پذیرد.با توجه به اخذ آزمایش خون و ادرار به عنوان یکی از بخش های اصلی انجام معاینات طب کار در چند بخش به این موضوع خواهیم پرداخت.

نمونه قند ۲ ساعته:

مراجعه کننده گرامی!این آزمایش برای بررسی وجود احتمالی دیابت ویا طی درمان برای بررسی کفایت درمان انجام میشود.برای دقت هر چه بیشتر آزمایش،لطفا به نکات زیر توجه داشته باشید.

۱ – از چند روز قبل از انجام این تست، رژیم پر از قند استفاده کنید (در حدود ۱۵۰ گرم در روز).
2 – در ابتدای صبح (قبل از ساعت ۱۰ صبح )و قبل از گذشت بیش از یک ساعت از زمان بیدار شدن و به صورت ناشتا (۱۲ ساعت)به آزمایشگاه مراجعه نمائید.توجه کنید که در مدت ناشتائی فقط مجاز به خوردن آب هستید.از مصرف چای و قهوه و کشیدن سیگار بپرهیزید.فعالیت بدنی شدید هم نداشته باشید.
3 – در ابتدای ورود چند دقیقه راحت روی صندلی بنشینید تا اثرات حرکات بدنی روی شما به حد اقل برسد.
4 – در ابتدا یک نمونه خون ناشتا از شما گرفته میشود(این تست معمولا همراه با قند خون ناشتا انجام میشود.). سپس لازم است شما صبحانه را مانند هر روز مصرف کنید.لذا بهتر است صبحانه خود را با خود به آزمایشگاه بیاورید.اولین لقمه را که میخورید ساعت را یادداشت کرده و دقیقا بعد از سپری شدن ۲ ساعت مسئول نمونه گیری را از کامل شدن زمان ۲ ساعته مطلع کنید تا نمونه شما سر وقت گرفته شود. در این خصوص به توضیحاتی که مسئول نمونه گیری به شما میدهد توجه داشته باشید . در طول مدت انجام تست از خوردن غذا ، نوشیدن چای و قهوه و کشیدن سیگار و ورزش بپرهیزید.

آزمایش قند ناشتا

آزمایش قند خون ناشتا یکی از مناسب ترین راه ها برای پی بردن به وضعیت اولیه قند خون ،بویژه برای افراد مشکوک به دیابت است که معمولا در معاینات طب کار نیز به عنوان یکی از آیتم های مورد درخواست می باشد.علائمی مانند تکرر ادرار،افزایش حجم ادرار و همچنین خشکی دهان ممکن است نشانشگر اولیه افزایش قند خون و در نهایت یک پیش آگهی برای دیابت باشند.

برای اطمینان از حصول نتایج بهتر،آزمایش باید در شرایط رعایت ناشتایی انجام شود .پزشک شما در صورت مشکوک شدن به دیابت،آزمایشات تکمیلی را درخواست خواهند کرد.

دلایل افزایش قند خون:

عواملی مانند دیابت،پاسخ حاد در عفونت ،سوختگی، سندروم‌کوشینگ ،نارسایی کلیوی ،درمان با دیورتیک ها و همچنین پانکراتیت حاد باعث افزایش قند خون می شوند.

دلایل کاهش قند خون:

عواملی مانند روزه داری، زیاده روی در مصرف انسولین، بیماری آدیسون باعث کاهش سطح گلوکز خون می شوند.

برای انجام این آزمایش بیمار لازم است حداقل ۸ ساعت ناشتا باشد. مثلا شب شام سبک میل نموده و صبح روز بعد به آزمایشگاه مراجعه کند، نوشیدن آب اشکال ندارد.

حفظ سطح سالم قند خون:

پیروی از یک رژیم غذایی سالم برای ممانعت از افزایش زیاد قند خون بسیار حیاتی است. استراتژی های حفظ سطح سالم قند خون عبارتند از:

  • محدود کردن مصرف قند و نمک.
  • به جای نان سفید، نان سبوس دار و ماکارونی را انتخاب کنید.
  • خوردن غذاهایی که سرشار از فیبر هستند برای کمک به بدن برای این که سطح قند خون را کاهش دهد.
  • خوردن غذاهای حاوی پروتئین بالا برای حمایت از احساس پر بودن معده.
  • انتخاب سبزیجات غیر نشاسته ای که احتمال افزایش بیش از حد قند خون را کاهش می دهند.
  • افرادی که داروهای دیابتیک مصرف می کنند و در معرض خطر ابتلا به قند خون خطرناک هستند ، باید رژیم غذایی مشابه را دنبال کنند. آنها همچنین برای جلوگیری از افت قند خون باید اقدامات پیشگیرانه را انجام دهند.

جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت خدمات تخصصی طب کار با ما تماس بگیرید

جهت مشاهده و دانلود نمونه معرفی نامه جهت خدمات طب کار اینجا کلیک کنید

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.