ماده ۹۲ قانون کار و معاینات دوره ای

ماده ۹۲ قانون کار و معاینات دوره ای
31مرداد
 ماده ۹۲ قانون کار (ماده قانونی انجام معاینات دوره ای طب کار)به انجام معاینات دوره ای برای کارمندان و کارگران توسط کارفرمایان اشاره دارد. معاینات شامل بخش های مختلفی از جمله شنوایی سنجی، بینایی سنجی، نوار قلب و موارد دیگر می شود تا سلامت شاغلین از لحاظ جسمی و روانی حفظ شود. به همین ترتیب عملکرد شاغلین و کیفیت کار بهبود می یابد و هزینه ها کاهش پیدا می کند. در ادامه به جزئیات بیشتر از ماده ۹۲ قانون کار از جمله متن قانون، دلایل انجام آن و موارد مورد بررسی در آن می پردازیم.

ماده ۹۲ قانون کار چیست؟

در ماده ۹۲ قانون کار به این صورت بیان شده است: کلیه واحدهای موضوع ماده ۸۵ این قانون که شاغلین در آن ها به اقتضای نوع کار در معرض بروز بیماری های ناشی از کار قرار دارند باید برای همه افراد مذکور پرونده پزشکی تشکیل دهند و حداقل سالی یک بار توسط مراکز بهداشتی درمانی از آن ها معاینه و آزمایش های لازم را به عمل آورند و نتیجه را در پرونده مربوط ضبط نمایند. به این نوع آزمایشات معاینات دوره ای گفته می‌شود.

ماده ۹۲ قانون کار دارای ۲ تبصره است که عبارتند از:

تبصره ۱: چنانچه با تشخیص شورای پزشکی نظر داده شود که فرد معاینه شده به بیماری ناشی از کار مبتلا یا در معرض ابتلا باشد کارفرما و مسئولین مربوطه مکلفند کار او را بر اساس نظریه شورای پزشکی مذکور بدون کاهش حق السعی در قسمت مناسب دیگری تعیین نمایند.

تبصره ۲: در صورت مشاهده چنین بیمارانی وزارت کار و امور اجتماعی مکلف به بازدید و تایید مجدد شرایط فنی و بهداشت ایمنی محیط کار خواهد بود.

ماده ۹۲ قانون کار شامل چه مواردی است؟

پس از معاینات بدو استخدام کارفرما باید به صورت سالانه معاینات دوره ای را برای افراد شاغل در محیط کار انجام دهد. این معاینات شامل بخش های مختلفی است که مهم ترین آن ها کارشناسی شغل توسط مهندس بهداشت حرفه ای،شنوایی سنجی (ادیومتری)، بینایی سنجی (اپتومتری)، نوار قلب، آزمایش خون، تست تنفس (اسپیرومتری) و معاینات پزشک هستند. در مواردی همچون شغل های سخت، تغییر شغل و بازگشت به کار پس از درمان معاینات اختصاصی نیز انجام می شود.

طبق ماده ۹۲ قانون کار با انجام معاینات پزشک متخصص طب کار یکی از ۴ حالت زیر را برای ادامه کار فرد تعیین می کند.

  • بلامانع بودن کار برای فرد
  • مشروط بودن کار با در نظر گرفتن مواردی
  • ارجاعیات پزشک
  • عدم صلاحیت کار برای فرد
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.