-
مهندس سید مجتبی اجاق
- بدون نظر
- دسته بندی نشده
04بهمن
- قوز کمر یا پشت گرد چیست؟
کیفوز یا گوژپشتی که در عبارت عامیانه به آن قوز کمر هم گفته میشود، یکی از ناهنجاریهای شایع است که خیلیها دچارش میشوند. قوز کمر حالتی است که در آن قسمت بالای ستون فقرات دچار انحنای زیادی شده و به اصطلاح پشت کمر شما گرد میشود.
قسمت بالاییِ کمر شما بهطور طبیعی کمی انحنا دارد تا وزن بدن را تحمل کند، اما نباید این انحنا بیشتر از حالت نرمال شود. انحنای بیش از حد کمر، کمکم شما را خمیده و پشت گرد نشان میدهد. اما این تنها مشکل قوز کمر نیست، بلکه مشکلات دیگری را برایتان به وجود میآورد.
چطور قوز کمر را تشخیص دهیم؟
برای تشخیص قوز کمر یا کیفوز دو راه وجود دارد:
ابتداییترین کار این است که کنار آینه بایستید و از پهلو به وضعیت بدنتان نگاهی بیندازید.
راه بعدی این است که پشت به دیوار بایستید و اجازه دهید تا دستهایتان در کنار بدنتان قرار گیرد. در حالت طبیعی باید کف دستهایتان به سمت بدن باشد؛ در غیر اینصورت احتمالاً دچار قوز کمر شدهاید.
حال برای جلوگیری و درمان قوز کمر میتوانید بهسراغ تمرینات اصلاحی، بروید. ضمنا میتوانید ورزش snpe را هم امتحان کنید. این ورزش اصلاحی و تخصصی است و باعث بهبود وضعیت بدنی و بازیابی توان بیشتر ورزشکار میشود.
دلایل بروز قوز کمر؟
رایجترین دلیل ایجاد این ناهنجاری به عادات بد در زندگی باز میگردد. مخصوصا در زندگی امروزه که افراد عادت به ورزش ندارند و معمولا از ضعف عضلات رنج میبرند؛ از طرفی عادت زیادی به کار با گوشی همراه و رایانه دارند و بیشاز حد گردن و کمر خود را خم میکنند.
خوشبختانه اگر دلیل پشت گرد چنین چیزی باشد، میتوانید با اصلاح عادتهای غلط و حرکات اصلاحی، این مشکل را حل کنید و برای درمان قوز کمر خود اقدام کنید. ورزشهایی مثل بدنسازی و پیلاتس و یوگا میتواند فرم بدن را اصلاح کند و یک استایل عالی برایتان بسازد.
همچنین در کنار تمرینات مخصوص باید وضعیت بدن شما در هنگام ایستادن، نشستن، خوابیدن و کارهای روزمره مثل مطالعه کردن اصلاح شود تا فشار اضافه از روی ستون مهرههای کمری و گردنی شما برداشته شود.
بیماریهایی که منجر به قوز کمر میشوند:
غیر از عادتهای غلط در زندگی، عواملی وجود دارد که باعث ایجاد این ناهنجاری در شما میشود. از جمله: - ژنتیک
- بیماری شوئرمن
- پوکی استخوانی شدید
- عفونت یا تومور یا برخی بیماریهای التهابی در ستون فقرات
اگر دچار قوز کمر شدید هستید، بهتر است برای بررسی وضعیت و درمان قوز کمر خود به پزشک متخصص مراجعه کنید و طبق نظر پزشک، حرکات اصلاحی قوز کمر را انجام دهید.
مشکلات و عوارض قوز کمر و کیفوز:
همانطورکه قبلا هم گفتیم و میدانید، تمام ناهنجاریها و عارضههای ستون فقرات مانند یک زنجیره بهم وصل هستند و آسیب دیدن یکی از مهره ها باعث آسیب دیدن مهرهی دیگری میشود. یکی از بدیهیترین عواض قوز کمر، ایجاد حالت گردن رو به جلو است.
اگر متوجه وضعیت بد نشستن در کودک یا نوجوان خود شدهاید، حتما به فرزند خود کمک کنید تا عادتهای بدنی خود را اصلاح کند و با ورزش عضلات پشت خود را تقویت کند.
همچنین قوز کمر به مرور باعث بروز موارد زیر در فرد مبتلا میشود: - کمردرد
- بیحسی عضلات
- تفاوت در موقعیت کتف
- سفتی و خشکی عضلات
- ضعف و خستگی زودهنگام کمر
- عارضه گردن رو به جلو و گردن درد
- افتادگی شانه یا عدم تقارن در ارتفاع آنها
- در موارد شدید کاهش فضای قفسه سینه و فشار به ارگانهای داخلی
منبع: healthline