سیلیکوزیس-بخش اول

سیلیکوزیس-بخش اول
28خرداد

سیلیکوزیس(silicosis) یک بیماری شغلی ریوی است که بر اثر اسنتنشاق ذرات کریستال­های سیلیس ایجاد می شود و باعث التهاب و زخم شدن ندول­ها در بخش بالایی ریه می ­شود. سیلیکوزیس، با کوتاه شدن تنفس، تب و سیانوزیس (پوست آبی رنگ) ظاهر می­ شود. ممکن است اغلب با ادم ریه، پنومونی توبرکولوزیس همراه باشد.
طبق شواهد در دسترس، سیلیکوزیس در اثر غبارهایی کمتر از ۱ میکرومتر که شامل کریستالهای دی اکسید سیلیکون که متشکل از ذرات آلفا در کریستو بالیت یا تریدمیت هستند به وجود می­ آید.
عوامل موثر در ایجاد بیماری سیلیکوزیس
• اندازه ذرات: ذراتی که اندازه آن­ها بین ۰.۵ تا ۵ میکرون باشند قادر به ایجاد بیماری سیلیکوزیس هستند.
• درجه تراکم ذرات در هوای تنفسی: بر طبق مطالعات صورت گرفته در صورتی که در هرسانتی­ متر مکعب هوای محیط کار بیش از صد و بیست و پنج ذره سیلیس آزاد با قطر کمتر از ۵ میکرون وجود داشته باشد از نظر ایجادسیلیکوزیس خطرناک است.
• سن: افراد مسن نسبت به ایجاد سیلیکوزیس حساس­تر هستند.
• حساسیت فردی
• زمان: مدت زمانی که فرد در معرض گرد و غبار سیلیس قرار می ­گیرد و استمرار یا انقطاع آن عامل مهمی در ایجاد و پیشرفت بیماری می ­باشد.
این بیماری بیشتر در صنایع سنگ­بری، کارگران معادن قلع، طلا، مس، میکا و گرافیت کارگران sand blaster، شیشه سازی، کارگران کارخانه­ های سیمان و پودر لباس شویی دیده می ­شود.

در معاینات طب کار بررسی وضعیت ریوی افراد شاغل در معرض ذرات سیلیس از اهمیت ویژه ای برخوردار است که در پست های بعدی به آن اشاره خواهد شد.

 

مرکز تخصصی طب کار محمد شهر آماده ارائه کلیه خدمات تخصصی طب کـار به سازمان ها ، صنایع و شاغلین در سطح استان البرز می باشد
جهت مشاهده و دانلود نمونه معرفی نامه دریافت خدمات طب کار اینجـا کلیک کنید

 

تماس با مرکز طب کار محمدشهر

 
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.