-
مهندس سید مجتبی اجاق
- بدون نظر
- عمومی
یکی از پر تکرار ترین موارد مورد بررسی در معاینات طب کار شکایت افراد معاینه شونده افزایش غیر طبیعی سرومن یا جرم گوش ها است.لذا در این بخش مطالبی جهت آگاهی بیشتر در این خصوص آورده شده است.
🔴 در هنگام دوش گرفتن، با استفاده از یک صابون و یک لیف نرم، وقتی موهایتان را میشویید، گوشهایتان را هم تمیز کنید.
🔵 شما میتوانید لالهی گوشتان را که از چینخوردگیها و نرمهی گوش تشکیل شده تمیز کنید. پشت گوشهایتان را نباید فراموش کنید؛ اما کانال درونی گوش، قسمتی نیست که شما آن را تمیز کنید. شاید به نظرتان اشکالی نداشته باشد انگشت کوچکتان را وارد مجرای گوشتان کنید و کمی از جرم را که در ابتدای این کانال است تمیز کنید، اما واقعاً نباید این کار را بکنید. چرا؟
🔴 چون اینگونه تمیز کردن گوش میتواند عوارض زیادی داشته باشد. ممکن است جرم گوشتان را به سمت داخل هُل دهید و در نتیجه، انسداد مجرای گوش ایجاد شود. ضمناً ممکن است به طور تصادفی، لایهی بافتی را که از پردهی گوش محافظت میکند، پاره یا سوراخ کنید. هر دو این اتفاقها میتوانند در شنواییتان اشکال ایجاد کنند.
🔵 پس به توصیهی پزشکان گوش دهید و فقط زمان حمام کردن، بخش بیرونی گوشهایتان را تمیز کنید. بعد از تمیز کردن گوشها، با حوله یا دستمال کاغذی آنها را خشک کنید. انگشت خود را در حوله یا دستمال کنید و فقط جلوی گوش را خشک کنید تا فقط جرم و آلودگی که جلوی گوش است و دیده میشود، پاک شود و وارد کانال گوش نشوید و در پروسهی طبیعی پاکسازی گوش دخالت نکنید
🔵در صورت احساس ناراحتی در گوش ها، جهت شستشو به پزشکان متخصص گوش، حلق و بینی مراجعه بفرمایید تا بر اساس نیاز و صلاحدید اقدام مناسب صورت پذیرد.