-
مهندس سید مجتبی اجاق
- بدون نظر
- علمی
تعریف آریتمی:
آریتمی قلبی یا اختلال در ریتم قلب معمولا در اثر عملکرد نامناسب پیام های الکتریکی هماهنگ کننده ضربان قلب به وجود می آید و منجر به افزایش یا کاهش ضربان و یا نامنظم شدن آن می شود.
آریتمی قلبی ممکن است به صورت بال بال زدن یا تپش قلب توصیف شوند که گاهی نیز بی خطر هستند. با این حال برخی از آریتمیها ممکن است با علائم و نشانههای آزار دهنده و در برخی مواقع کشنده همراه باشند.
درمان آریتمی قلبی:
درمان آریتمی قلبی اغلب منجر به کنترل یا حذف ضربان های سریع، آهسته و یا نامنظم می شود. علاوه بر این از آنجایی که آریتمیهای آزار دهنده اغلب در اثر مشکل قلبی تشدید می شوند، بنابراین می توان با تغییر سبک زندگی از پیشرفت آن ها جلوگیری کرد.
انواع آریتمی قلبی:
پزشکان آریتمی قلبی را نه تنها بر اساس محل آن ها بلکه بر اساس تغییری که در ضربان قلبی ایجاد می کنند نیز طبقه بندی می کنند. انواع آریتمی ها به شرح زیر هستند:
- تاکیکاردی
که به معنی ضربان قلب بیش از ۱۰۰ بار در دقیقه می باشد. - برادیکاردی
که به معنی ضربان قلب کمتر از ۶۰ بار در دقیقه می باشد.
توجه کنید که تمام تاکیکاردی ها یا برادیکاردی ها به معنی وجود بیماری قلبی نیستند. به عنوان مثال در هنگام ورزش ضربان قلب افزایش پیدا می کند تا اکسیژن کافی در اختیار بافت های مختلف بدن قرار بگیرد. همچنین در هنگام خواب یا استراحت مطلق، ضربان قلب کاهش پیدا می کنند.
موارد ایجاد کننده آریتمی قلبی از منظر طب کار:
- آرسنیک
- ترکیبات کلرو فلوروکربن(موجود در اسپری ها و خنک کننده های قدیمی یخچال)
- حلال های هیدروکربنی نظیر تری کلرو اتیلن و ۱-۱-۱ تری کلرو اتان) و حشره کش های ارگانو فسفره و کاربامات
لذا در معاینات بدو استخدام، معاینات دوره ای افرادی که در صنایع مرتبط با موارد ذکر شده معاینات قلبی عروقی و اخذ نوار قلب اهمیت بیشتری پیدا می کند.
جهت کسب اطلاعات بیشتر در این خصوص و چگونگی دریافت خدمات با مرکز تخصصی طب کار محمدشهر در ارتباط باشید.