مواجهه با آزبست( بخش دوم)

مواجهه با آزبست( بخش دوم)
31فروردین

افراد ممکن است در محل کار، فضاهای عمومی یا خانه هایشان در معرض آزبست قرار گیرند. اگر محصولات حاوی آزبست دچار اختلال شوند، الیاف ریز آزبست در هوا آزاد شده و هنگامی که این الیاف تنفس شوند، ممکن است در ریه ها گیر کرده و برای مدت طولانی در آنجا باقی بمانند. با گذشت زمان، تجمع این الیاف در ریه باعث ایجاد زخم و التهاب شده که در نتیجه بر تنفس فرد تأثیر گذاشته و منجر به مشکلات جدی در سلامتی وی می شوند.

آزبست توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان (IARC) به عنوان یک ماده سرطان زای شناخته شده برای انسان طبقه بندی شده است. طبق اظهارات IARC، شواهد کافی، مبنی بر اینکه آزبست باعث ایجاد مزوتلیوما (یک سرطان نسبتاً نادر غشای نازک قفسه سینه و شکم) و سرطان‌های ریه، حنجره و تخمدان می‌شود، وجود دارد. در واقع، تصور می شود که بیشتر مزوتلیوم ها منحصراً ناشی از مواجهه با آزبست باشند . شواهد محدودی وجود دارد که نشان می دهد قرار گرفتن در معرض آزبست با افزایش خطر ابتلا به سرطان های معده، حلق و کولورکتوم مرتبط است.

مواجهه با آزبست همچنین ممکن است خطر آزبستوزیس (یک بیماری التهابی که بر ریه ها تأثیر داشته و می تواند باعث تنگی نفس، سرفه و آسیب دائمی ریه شود) و سایر اختلالات غیر بدخیم ریه و پلور، از جمله پلاک های پلور (تغییرات در غشای اطراف ریه)، ضخیم شدن پلور و پلورال افیوژن خوش خیم (تجمع غیر طبیعی مایع بین لایه های نازک بافت پوشاننده ریه ها و دیواره حفره قفسه سینه) را افزایش دهد. اگرچه پلاک های پلور پیش ساز سرطان ریه نیستند، ولی شواهد نشان می دهد که افراد مبتلا به بیماری پلور ناشی از مواجهه با آزبست ممکن است در معرض افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه نیز باشند.

افرادی که در محل کار، از طریق محیط یا در خانه از طریق تماس خانوادگی در معرض الیاف آزبست قرار گرفته اند (یا مشکوک هستند که در معرض الیاف آزبست قرار گرفته اند) باید پزشک خود را در مورد سابقه مواجهه خود و اینکه آیا علائمی را تجربه کرده اند یا خیر، مطلع سازند.

علائم بیماری های مرتبط با آزبست ممکن است تا چندین دهه پس از مواجهه با آن آشکار نشود. به ویژه مهم است که در صورت بروز هر یک از علائم زیر با پزشک مشورت شود: _تنگی نفس، خس خس سینه یا گرفتگی صدا _سرفه مداوم که با گذشت زمان بدتر می شود _ خون در خلط (مایع) سرفه شده از ریه ها _ احساس درد یا فشار در قفسه سینه _ مشکل در بلع _ تورم گردن یا صورت _ از دست دادن اشتها _کاهش وزن _ خستگی یا کم خونی

ممکن است یک معاینه فیزیکی کامل، از جمله عکس‌برداری با اشعه ایکس از قفسه سینه و آزمایش‌های عملکردی ریه توصیه شود. گرافی قفسه سینه (CXR) در حال حاضر رایج ترین ابزاری است که برای تشخیص بیماری های مرتبط با آزبست استفاده می شود. اگرچه گرافی نمی تواند الیاف آزبست را در ریه ها تشخیص دهد، اما می تواند به شناسایی علائم اولیه بیماری ریوی ناشی از مواجهه با آزبست کمک کند.

سازمان بهداشت و سلامت شغلی (OSHA) مقرراتی را در مورد مواجهه با آزبست در محل کار، به ویژه در کارهای ساختمانی، کارخانه های کشتی سازی و صنایع عمومی وضع کرده است که کارفرمایان ملزم به رعایت آن هستند. علاوه بر این، سازمان ایمنی و سلامت معدن (MSHA)، مقررات مربوط به ایمنی معدن را اجرا می‌کند. کارگران باید از تمام تجهیزات حفاظتی ارائه شده توسط کارفرمایان خود استفاده کرده و از شیوه های توصیه شده در محل کار و رویه های ایمنی پیروی کنند. به عنوان مثال، ماسک‌های مورد تایید سازمان جهانی سلامت و ایمنی شغلی (NIOSH) که بطور مناسب متناسب باشند، باید در صورت لزوم توسط کارگران استفاده شوند.

کارگرانی که نگران مواجهه خود با آزبست در محل کار هستند، باید وضعیت را با سایر کارمندان، نماینده بهداشت و ایمنی کارکنان و کارفرمایان خود در میان بگذارند. در صورت لزوم، OSHA می تواند اطلاعات بیشتری ارائه داده یا بازرسی انجام دهد.

تهیه و تنظیم:
دکتر پریسا فاضل کیا-متخصص طب کار و بیماری های شغلی
مهندس سید مجتبی اجاق-کارشناس سلامت سغلی
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.