حوادث ناشی از کار و قوانین تامین اجتماعی-بخش دوم

حوادث ناشی از کار و قوانین تامین اجتماعی-بخش دوم
24مهر

مسئولیت کیفری بروز حادثه بر عهده کیست؟

مسئولیت کیفری حوادث ناشی از کار، حسب نظر بازرسان کار یا کارشناسان رسمی دادگستری و بر اساس رأی قضایی بر عهده مقصر یا مقصرین حادثه است. حسب ماده ۹۵ قانون کار مسئولیت اجرای مقررات و ضوابط فنی و بهداشت کار بر عهده کارفرما یا مسئولین واحدهای موضوع ذکر شده در ماده ۸۵ این قانون خواهد بود. هر گاه بر اثر عدم رعایت مقررات مذکور از سوی کارفرما یا مسئولین واحد، حادثه ای رخ دهد، شخص کارفرما یا مسئول مذکور از نظر کیفری و حقوقی و نیز مجازات های مندرج در این قانون مسئول است .

علاوه بر آن به موجب ماده ۲۹۵ قانون مجازات اسلامی هرگاه کسی فعلی که انجام آن را برعهده گرفته یا وظیفه خاصی را که قانون بر عهده او گذاشته است، ترک کند و به سبب آن، جنایتی واقع شود، چنانچه توانایی انجام آن فعل را داشته باشد جنایت حاصل به او مستند می شود و حسب مورد عمدی، شبه عمدی، یا خطای محض است.

نحوه درخواست بررسی حوادث شغلی چگونه می باشد؟

– مراجعه حادثه دیده و یا اولیای دم او به مراجع قضایی  برای طرح شکایت و یا دادخواست

– مراجعه حادثه دیده یا اولیای دم او به کلانتری جهت تشکیل پرونده و اخذ نظریه از ادارات کار و امور اجتماعی و پزشکی قانونی

– حضور در واحد بازرسی کار اداره کل کار و امور اجتماعی استان یا اداره شهرستان و ارائه نامه کلانتری جهت مطالعه پرونده و بررسی صحنه حادثه و ثبت اظهارات شهود به منظور تهیه گزارش حادثه توسط بازرس کار

– تحویل گزارش حوادث ناشی از کار از سوی اداره کل کار و امور اجتماعی استان یا اداره شهرستان به کلانتری، به منظور ارجاع به مرجع قضایی برای ابلاغ نظریه بازرس کار به اصحاب پرونده و صدور رای.

– بررسی شکایت  حادثه دیده یا اولیای دم  او توسط مقام قضایی

محاسبه دیه حوادث ناشی از کار چگونه است؟

براساس شرع و قانون در صورتی که به عمد یا غیر عمد به فردی صدمه ای وارد گردد برای آن قصاص و دیه در نظر گرفته می شود و چون خسارت ناشی از کار به صورت عمدی بر کارگر حادث نشده است در اینجا بحث پرداخت دیه و خسارت مطرح می باشد، تعیین میزان دیه براساس نظریه پزشکی قانونی و حکم قاطع مقام قضایی می باشد.

لازم به ذکر است که گاهی  ممکن است کارفرما علاوه بر پرداخت دیه، مشمول جرایم دیگری از قبیل پرداخت خسارت به سازمان تامین اجتماعی بابت مستمری یا موارد دیگر شود.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.