بازگشت به کار بیماران کرونایی

بازگشت به کار بیماران کرونایی
30مرداد
بر طبق راهنمای گام دوم مبارزه با کووید ۱۹ – بازگشت به کار شاغلین با احتمال ابتلا (معاونت بهداشت – نسخه دوم – فروردین ۱۳۹۹)

■ به منظور تعیین وضعیت بازگشت به کار بیمار، می بایست سیر بالینی فرد در بیماری کووید – ۱۹ مشخص شده و موارد زیر مورد توجه قرار گیرد.

  • درمان بیمار به صورت سرپایی صورت گرفته است یا به صورت بستری؟
  • در موارد بستری : مدت زمان بستری، تاریخ بستری مشخص گردد. آسیب سایر ارگان ها و وضعیت PCR قبل از ترخیص چگونه بوده است؟
  • در موارد سرپایی : زمان شروع و بهبود علائم مشخص گردد. سیر علائم چگونه بوده است؟ بیماری چند روز طول کشیده است؟ تنگی نفس جزء علائم وی بوده یا خیر؟ PCR برای تشخیص انجام شده است؟ در پایان درمان PCR منفی دارد یا خیر؟

■ شرح حال و معاینه فیزیکی کامل فرد، در ارزیابی علائم و نشانه های بیماری کووید-۱۹ و وضعیت فعلی شاغل دارای اهمیت ویژه می باشد. با توجه به درگیری ارگان هایی از قبیل سیستم تنفسی، قلبی – عروقی، کلیوی و یا کبدی در این بیماران، ارزیابی جامع این ارگان ها، با صلاحدید پزشک، لازم می باشد.

  • علاوه بر بررسی وجود علائم تنفسی و ارزیابی وضعیت ریه در معاینه فیزیکی، در صورت نیاز و با صلاحدید پزشک باید ارزیابی های پاراکلینیک مرتبط هم صورت پذیرد.
  • درصد اشباع اکسیژن خون (O2sat) یکی از معیارهای آسیب ریوی در بیماری کووید-۱۹ می باشد. این مقدار اگر بالای ۹۳% باشد نرمال و کمتر از آن، نیاز به بررسی بیشتر دارد.
  • شرح حال و معاینه فیزیکی کامل سیستم قلبی عروقی فرد در تعیین وضعیت بازگشت به کار وی اهمیت زیادی دارد به ویژه در افرادی که ماهیت کاری آن ها به نحوی است که فعالیت فیزیکی متوسط به بالا نیاز دارند. ارزیابی های پاراکلینیک بر حسب مورد و در صورت نیاز به اطلاع از عملکرد قلبی عروقی شامل موارد زیر می شود : سطح خونی تروپونین، نوار قلب (ECG)، اکوکاردیوگرافی و تست ورزش
  • یکی از ارگان های هدف بیماری کووید-۱۹ کلیه ها می باشد و در صورت تشخیص پزشک و یا وجود مواجهات نفروتوکسیک در محیط کار لازم است فعالیت کلیوی نیز مورد ارزیابی قرار گیرد.
  • در صورت آسیب کبدی در زمان بیماری و یا وجود مواجهات هپاتوتوکسیک در محیط کار با تشخیص پزشک انجام می گردد.

■ پس از ارزیابی کامل بیمار با شرح حال، معاینه فیزیکی و در صورت لزوم پاراکلینیک، لازم است بازگشت به کار فرد بر اساس الگوریتم مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه در فرم مربوطه ( فرم بازگشت به کار شاغلین با احتمال ابتلا به COVID 19) ثبت و به کارفرما بازخورد داده شود. علاوه بر این لازم است فرم خود اظهاری علائم نیز توسط شاغل تکمیل و امضا گردد.

 

منظور از بهبود بالینی، قطع شدن تب به مدت سه روز (بدون استفاده از تب بر) و رفع شکایات تنفسی ( بیمار دیسترس تنفسی، تنفس تند، سرفه مکرر و تنفس سطحی نداشته باشد.) است.

 

بر طبق توصیه های مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (Centers for Disease Control and Prevention – CDC) برای بازگشت به کار شاغلین :

■ پروتکل بر اساس علائم بالینی:

  • گذشت حداقل ۱۰ روز از زمان شروع علائم بیماری و
  • گذشت حداقل ۲۴ ساعت از بهبود تب بدون استفاده از تب بر در مدت این ۲۴ ساعت و
  • بهبودی سایر علائم از جمله علائم تنفسی

■ پروتکل بر اساس تست مثبت (افرادی که علی رغم تست مثبت مبنی بر بیماری، علائم بیماری را نداشته اند):

  • گذشت حداقل ۱۰ روز از زمان اولین تست PCR مثبت در مرکز بهداشت و درمان

à YES: در این صورت فرد می تواند با رعایت پروتکل های بهداشتی از جمله رعایت فاصله فردی (۲ متر) از سایر همکاران و استفاده از ماسک در محیط کار حضور یافته و شغل خود را از سر گیرد.

à NO: در بیماران مبتلا به نوع شدید بیماری این مدت زمان قرنطینه تا ۲۰ روز قابل تغییر است. این افراد نیازمند مشاوره با متخصص عفونی نیز هستند. بنابراین در این گونه موارد که فرد هنوز علامت دار است، می توان تا ۲۰ روز زمان قرنطینه را افزایش داد.

 ■ انجام تست آنتی بادی برای تعیین اینکه آیا شاغلین می توانند کار کنند یا نه، توصیه نمی شود.

تهیه و تنظیم:دکتر پریسا فاضل کیا

متخصص طب کار و بیماری های شغلی

 
مرکز تخصصی طب کار محمد شهر آماده ارائه خدمات جهت صدور گواهی بازگشت به کار می باشد.
برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تماس مرکز تخصصی طب کار محمد شهر در ارتباط باشید.
ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.