آزمایش ایدز در معاينات بدو استخدام (تامین اجتماعی)

آزمایش ایدز در معاينات بدو استخدام (تامین اجتماعی)
23اردیبهشت

ایدز  سندروم نقص سیستم ایمنی است که از راه خون و مایعات بدنی(شامل تماس جنسی) منتقل می شود.عامل  این بیماری ویروس اچ آی وی (HIV) می باشد. در اینجا به سوالات مرتبط با آزمایش ایدز در معاینات طب کار پاسخ داده می شود؟

  آیا در معاینات بدو استخدام یا دوره ای آزمایش ایدز انجام می شود؟

در آزمایشات طب کار به طور معمول تست های میکروبی انجام نمی شود. این حال ممکن است به فراخور هر شغل آزمایشاتی در نظر گرفته شود که بررسی وضعیت فرد در چک HIV Ab یا همان ایدز یکی از آنهاست. برای مثال ممکن است در معاینات  بدو استخدام یا معاینات دوره ای کارکنان مشاغل خدمات بهداشتی درمانی تحت معاینه باشند که بررسی احتمال ابتلاء این افراد به بیماری های ایدز و هپاتیت در کنار سایر بررسی ها مورد توجه است.

در صورت مثبت بودن نتیجه تست ایدز آیا کارفرما حق دارد فردی را استخدام نکند یا اخراج کند؟

حتی با وجود اینکه فردی ایدز داشته باشد امکان ادامه یا شروع همکاری با فرد مبتلا با نظر پزشک متخصص طب کار وجود دارد مگر اینکه:

•    این فرد به واسطه نوع شغلش امکان انتقال بیماری را به بقیه داشته باشد. اگرچه بیماری ایدز در بسیاری از موارد امکان انتقال بیماری را درحالت معمول به همکاران، مراجعین یا محصول ندارد. نمونه آن در مشاغلی است که امکان فرورفتن جسم نوک تیز خون آلود در حین کار وجود دارد. به این مواجهه که اغلب با سوزن خونی اتفاق می افتد، نیدل استیک میگویند. این مواجهه در مشاغلی مثل پرستاران، پزشکان و خدمات بیمارستانها و مراکز بهداشتی درمانی شایعتر است. •    وجود بيماري ها و شرايطي كه فرد را مستعد ابتلا به بيماري هاي شغلي كند نیز می تواند در نظر گرفته شود به طوریکه فرد مبتلا به ایدز احتمال ابتلایش به برخی بیماری ها مثل سل و غیره بیشتر می شود.

طریقه انجام آزمایش ایدز

عمده تست های مرتبط با گرفتن نمونه خون انجام می شود. این تست ها تنها پس از ۳ ماه گذشتن از زمان مواجهه با احتمالی با ویروس اعتبار دارند. چراکه ویروس حداقل پس از ۳ ماه باعث ایجاد واکنش می شود. اگر نتیجه آزمایش فردی مثبت شود برای اطمینان بیشتر مجددا چک می شود.

چرا به طور روتین نیازی به انجام تست در معاینات طب کار نیست؟

از سه جنبه انجام اجباری این تست در معاینات رد می شود: ۱- حقوق بشر: این امر تجاوز مستقیم به محرمانگی و خصوصی بودن شرایط افراد است و به شرافت انسانی آنها لطمه می زند. ۲- بهداشت عمومی: هنوز هیچ شواهدی وجود ندارد که این تست می تواند از گسترش بیماری جلوگیری کند. این امر باعث پنهانکاری توسط فرد واجد شرایط شود و قضیه را بدتر کند. همچنین از آنجا که حداقل ۳ ماه لازم است که فرد نتیجه آزمایش مثبت خود را پس از مواجهه قطعی نشان دهد در نتیجه ایجاد حس اعتماد کاذب می کند. ۳-اقتصادی: افراد مبتلا به ایدز می توانند تا سال ها به زندگی مثمر خود ادامه دهند بدون اینکه خطری برای دیگران ایجاد کنند.

ارسال نظر

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.